ایسنا/ خوزستان اداره کل مدیریت بحران استان خوزستان به دلیل هشدار مرکز ملی گرد و غبار و هشدار سریع و هشدار سازمان هواشناسی درباره وقوع پدیده نارنجی رنگ هشدار (هشدار) صادر کرد. پدیده گرد و غبار
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استان خوزستان، بر اساس این هشدار، تاثیر امواج متوالی گرد و غبار عراقی ابتدا در شمال غرب، غرب و سپس مرکز و سایر نقاط استان از اوایل روز پنجشنبه 15 اردیبهشت تا روز جمعه 15 اردیبهشت ماه جاری است. در انتظار.
همچنین برای مناطق جنوبی و مرکزی استان وزش باد متوسط تا شدید و خیزش گرد و غبار محلی از بعدازظهر پنجشنبه تا اوایل عصر همان روز با خطراتی از جمله کاهش دید افقی و کیفیت هوا، افزایش غلظت آلایندههای گرد و غبار پیشبینی میشود. نهال و شکستگی درخت، آسیب به سازه های موقت و بیلبوردها و احتمال آسیب به صنایع حساس به گرد و غبار.
در این اطلاعیه برای جلوگیری از تردد غیرضروری بیماران تنفسی، سالمندان، کودکان و گروههای حساس در فضای باز، تمهیدات لازم از سوی مسئولان، رعایت احتیاط در تردد و سفرهای بین شهری، مقاومسازی سازههای موقت، پرهیز از تردد و پارک در اطراف درختان ضروری است. در ساختمان های نیمه تمام توصیه می شود از ورزش در فضای باز و حرکات بدنی خودداری شود.
بر اساس این اطلاعیه، اقدامات لازم در قالب بندهای زیر به دستگاههای ذیصلاح مدیریت بحران ابلاغ شد:
1-اعضای فرماندهی پیشگیری، هماهنگی و واکنش بحران و سایر دستگاه های ذیربط را به منظور حفظ آمادگی کامل و انجام کلیه اقدامات لازم، اقدامات پیشگیرانه و اتخاذ تدابیر لازم بر اساس اطلاعیه ها اعلام کند.
2- ایجاد نظارت 24 ساعته و آمادگی برای اعضای تیم و سایر دستگاه های مرتبط و ضروری
3- حضور مدیران ادارات ذیصلاح و ضروری شهرستان در محدوده محل مدیریت و عدم خروج از محل فعالیت بدون هماهنگی و کسب موافقت فرماندار.
4- به اداره برق ابلاغ شود تا بازدید و بازدید مستمر از نیروگاه ها و شبکه ها و اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از خرابی پایگاه ها و شبکه برق و اتخاذ تدابیر لازم برای تثبیت شبکه برق به ویژه در مناطق حساس درمانی، خدماتی و درمانی انجام شود. مراکز عملیاتی
5- به اداره آب جهت بازدید و بازرسی مستمر از تاسیسات آبرسانی اطلاع داده و اقدامات لازم را جهت پایداری شبکه آبرسانی و آماده بهره برداری از مولدهای برق اضطراری و سایر تجهیزات اضطراری جهت استفاده به موقع در صورت لزوم انجام دهد.
6- به اداره جهادکشاورزی اطلاع رسانی شود تا تمامی اقدامات لازم را به عمل آورد و توصیه های لازم را به کشاورزان، دامداران و کاشفان بخش های مختلف ارائه دهد تا از آسیب به محصولات زراعی و باغی، دام و طیور، گلخانه ها، تأسیسات و سایر بخش های کشاورزی جلوگیری شود.
7- ابلاغ تشکیل ستاد مدیریت بحران شهرداری به شهرداری ها، آماده سازی نیروها و اتخاذ تدابیر لازم در خصوص درختان با احتمال ریزش و ضمانت آثار و کارهای در دست اجرا و مقاوم سازی سازه ها و اشیای موقت با احتمال ریزش. و اقدامات لازم برای کاهش آلودگی های بیولوژیکی انجام شود. محیط زیست به ویژه در دفن زباله و پاکسازی محیط زیست
8- اعلام آمادگی کامل دستگاه ها، بخشداری ها و روستاها و انجام اقدامات لازم و اطمینان از اجرای پروژه های عمرانی و مقاوم سازی سازه ها و اشیای موقت با احتمال سقوط.
9- اطلاعیه نصب علائم و توصیه های ایمنی در نقاط پرخطر داخل و خارج شهر
10- آمادگی شعب هلال احمر را داشته باشید و در صورت نیاز نسبت به ارائه امکانات لازم جهت امداد رسانی به موقع اقدام کنید.
11- برنامه ریزی و هماهنگی با دستگاه ها برای تردد ساکنان از مناطق آسیب دیده و آسیب پذیر به سمت حوادث احتمالی (در صورت لزوم) و اسکان آنها در مکان های امن تا رفع شرایط اضطراری.
12- اطلاعیه انجام اقدامات لازم توسط علوم پزشکی و اورژانس 115 و آمادگی کامل مراکز درمانی و استقرار مراکز سیار امداد و نجات در نقاط پرتردد در مواقع لزوم.
13- ارائه راهنمایی های ایمنی به رانندگان با توجه به پیش بینی کاهش دید افقی از جمله احتیاط کامل هنگام رانندگی در جاده های درون شهری و برون شهری، رعایت فاصله طولی مناسب با سایر وسایل نقلیه، توجه مستمر به علائم راهنمایی و رانندگی و سایر توصیه های پلیس راهور، پلیس راه. ، راهداری و حمل و نقل جاده ای، هلال احمر و سایر دستگاه های مرتبط
14- به دستگاه ها اطلاع دهید تا اقدامات لازم و تضمین پروژه های عمرانی در دست اجرا و مقاوم سازی سازه ها و اشیای موقت با احتمال ریزش را انجام دهند و سایر اقدامات لازم را انجام دهند.
15- انسداد راههای حادثه خیز در صورت لزوم با هماهنگی ارگانهای ذیصلاح و نیروهای نظامی و انتظامی شهرستان با رعایت ضوابط.
16- نکات و توصیه های ایمنی از قبیل عدم جابجایی های غیرضروری و بدون ترافیک، توقف، استقرار در مناطق در معرض باد شدید و مناطقی که احتمال ریزش درختان و ساختمان ها و بناهای ناتمام وجود دارد، مناطق در معرض گرد و غبار و سایر حوادث احتمالی را اطلاع دهید. و پارک خودروها در مناطق سرپوشیده و ایمن و به دور از پروژه های موقت و در حال اجرا و درختان و اشیایی که به هر شکل ممکن سقوط می کنند مانند صدا و سیما، رسانه های محلی، جهادکشاورزی و مراکز خدمات عشایری، روستاها. ، و عموم مردم. برای بیماران، کودکان، سالمندان، مسافران، عشایر، روستاییان، دامداران، کشاورزان و ساکنان و کارکنان مناطق در معرض خطر حوادث احتمالی
17- اتخاذ تدابیر و تدابیر لازم توسط شرکت های مخابراتی و ارتباطی برای پایداری شبکه های ارتباطی و مخابراتی و آماده سازی بهره برداری از مولدهای برق اضطراری و سایر تجهیزات اضطراری برای استفاده در مواقع ضروری.
18- نسبت به انجام اقدامات لازم بر اساس قانون هوای پاک و آیین نامه اجرایی شرایط اضطراری آلودگی هوا (آیین نامه اجرایی تبصره 3 ماده 3 قانون هوای پاک) و دستورالعمل های مربوطه دستگاه های ذیصلاح شهرستان اقدام نمایند. .
19- پایش مستمر میزان آلاینده های محیط زیست و انجام اقدامات لازم در این زمینه.
20- ارتباط مستمر با اداره کل مدیریت بحران استان و اعلام آخرین وضعیت و حوادث احتمالی در شهرستان.
21- اطلاع رسانی به شرکت ها، کارخانجات و مراکز صنعتی جهت مدیریت مصرف سوخت و انجام سایر اقدامات لازم جهت کاهش آلاینده ها و آسیب نرساندن به صنایع حساس به گرد و غبار.
22- اتخاذ تدابیر لازم دیگر برای پیشگیری یا کاهش اثرات حوادث احتمالی با توجه به وضعیت تصادفات هر شهرستان.
انتهای پیام